Förbundet Aktiva Seniorer

Förbundet Aktiva Seniorer (FAS) är en ideell organisation med syfte att främja seniorers kulturella och andra gemensamma intressen.

Förbundet är riksomfattande och bygger på lokala föreningar. För närvarande finns det ett femtiotal föreningar med tillsammans över 20 000 medlemmar. Verksamheten utgår från medlemmarnas kunskap och engagemang.

Aktiva Seniorer är religiöst, politiskt och pensionärsfackligt obundna.

Mer om FAS finns på hemsidan: www.aktivaseniorer.com


 

Aktiva Seniorer i Ystad

Aktiva Seniorer i Ystad stiftades den 27 mars 2009.

Att engagera sig och göra saker tillsammans är vitaliserande och roligt och kan bli den guldkant på tillvaron som vi alla önskar oss. Vi önskar alla hjärtligt välkomna till vår förening. Vi har ingen åldersgräns för att bli medlem.

Med vårt program hoppas vi uppfylla olika intressen och önskemål. Våra aktiviteter beskrivs i ett programhäfte, som skickas ut till medlemmarna en gång vid årsskiftet (Vårprogrammet) och en gång vid halvårsskiftet (Höstprogrammet).

Gällande programhäfte finns också som pdf-fil på hemsidan (www.aktivaseniorer-ystad.se)

 
Exempel på aktiviteter
Månadsmöten

Våra månadsmöten är i Siriuslokalen på St. Norregatan 20, Ystad. Programmet varierar och kan bestå av föreläsningar om intressanta ämnen, reseskildringar, underhållning och information av olika slag. Avslutas med kaffe och trevlig gemenskap.

Resor

Vi arrangerar bussresor - både inrikes och utrikes - utifrån medlemmarnas önskemål. Resorna sker i modern turistbuss och på besöksmålen leds vi av kunniga guider.

Studiebesök

Att göra studiebesök på olika företag och institutioner är mycket uppskattat. Vi får en inblick i hur ett företag är uppbyggt och i dess produktion. Vi gör också besök på olika samhälleliga institutioner, t ex Räddningstjänsten och Ystad Hamn.

Studiecirklar/Diskussionscirklar

Aktiva Seniorer samarbetar med Medborgarskolan och diskussionscirklar och studiecirklar anordnas i Medborgarskolans lokaler på Adlercreutzgatan 4.

Fredagsmöten

Många medlemmar har intressanta saker att berätta. På fredagsmötena träffas vi i en mindre grupp på Medborgarskolan för att lyssna på föredrag om t ex resor, hobbyer, datorteknik ...

Trivselmöten

Att umgås och känna gemenskap är viktigt för att må bra. Därför ordnar vi t ex lunchmöten, pubaftnar och quiz av olika slag. Vår- och höstprogrammet avslutas med sommarfest resp. julbord.

Föreningens hemsida

Adress: www.aktivaseniorer-ystad.se

På hemsidan finns all information om föreningen och dess verksamhet.

Att bli medlem

Vill du bli medlem i Aktiva Seniorer i Ystad, kontakta någon i styrelsen (se ”Styrelse” på hemsidan) eller fyll i och skicka formuläret ”Bli Medlem” som också finns på hemsidan.

Medlemsavgiften är 150 kr/år. I medlemsavgiften ingår en olycksfallsförsäkring som gäller under våra aktiviteter samt på väg till och från dessa.

Föreningens medlemsregistrerare

Monica Redin-Plantin

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Bankgiro: 405-7865, Sparbanken Skåne.

Swish: 123 635 8048

Adressen till föreningens hemsida är: www.aktivaseniorer-ystad.se

Varmt välkommen till Aktiva Seniorer i Ystad!

Integritetspolicy